Shahr Ramadanpyssel: Goda gärningar på burk

Månaden Ramadan är den tiden vi muslimer allra mest fokuserar på att vara en god medmänniska och underkasta oss Guds vilja. Det är viktigt att utföra dyrkanshandlingar av alla slag för att stärka sin tro och förbättra sitt beteende inshaAllah.

 

image

Ett tips på pyssel som förälder och barn kan sysselsätta sig med under månaden Ramadan är att dekorera en fin burk, behållare, låda eller liknande, där man kan förvara små lappar i. På lapparna ska man skriva ner ”goda gärningar” som man ska genomföra under fastemånaden.

 

 

 

 

 

imageVilka behållare som helst fungerar bra! Barn älskar att få vara med och rita och färglägga, så ett tips är att man låter de göra sina egna ”månaden Ramadanetiketter” och skriva t ex Ramadan Karim.

 

 

 

 

 

 

 

image

Lapparnas  uppmaningar ska givetvis anpassas till barnets förståelse, men underskatta inte de kloka små liven! Här har man ett superbra tillfälle att lära de små en hel del! Lek kombinerat med allvar ger ofta väldigt bra resultat!

 

 

 

 

 

 

image

En lapp varje dag eller ett par gånger i veckan planterar ett litet frö hos det lilla barnet, för insikt i hur man för Guds skull behöver göra goda gärningar.