Det gynnsamma med fastandet

Det är berättat från islams profeter(A)
Fasta och du ska bli frisk.”

Det finns många filosofer genom tiderna som har uppmärksammat förmånerna med att fasta. Man har sagt att fasta är en helande revolution och de tre faddrarna av västerländsk medicin(Hippokrates, Galen & Paracelsus) har sagt att fasta är det största botemedlet och gottgörande för psyket.
När man söker på internet kan man hitta 100-tals medicinska artiklar om fördelarna med att fasta.
Man vet att kroppen är designad för att kunna hela sig själv, bara den får möjlighet till detta. Dr. Otto Buchinger, Tysklands främsta terapeut inom fasta säger att:
“Fasta är utan tvekan den mest effektiva terapin. Det är som en operation utan kirurgi.” Det är ett botemedel som innehåller medicin som tar dig i rätt riktning mot vår Skapare och den löser upp och ger en ren avslappning.
Fastan kan också läka en rad olika moderna sjukdomar så som: allergier, hjärt- och blodkärls sjukdomar, kroniska besvär av matsmältningssystem, smärtsamma och urartade inflammatoriska ledsjukdomar, ätstörningar, starr, njurproblem, migrän, hudproblem och återger en persons välbefinnande i kropp, sinne och själ.
“När kroppen fastar, är själen hungrig; när kroppen blir lättare, blir även själen lättad.”
Det är också bevisat att fasta kan lätta och lindra nervositet, hysteri, bekymmer, oro och depression. Fastan bryter ner och bränner bort alla celler och vävnader som är gamla, trasiga, sjukliga, svaga eller döda. Samtidigt som dessa celler försvinner förbättras hälsan. Så när du fastar så renar du din kropp och detta gör att du tar ett steg mot en hälsosammare kropp och själ.

Materiella nöjen kommer ifrån mat och dryck, sexuella nöjen och från fåfänga. När man fastar så avstår man ifrån dessa, man går emot sina egna önskningar för att tillfredsställa ens Skapare, vår Herre. Detta bygger och stärker ens självkontroll och tar oss närmare vår Skapare. Här är några andra fördelar med att fasta:

* Fastan ger en tålamod, lär en självkontroll och disciplin.
* Fastan för att man känner medlidande med det som har det sämre ställt.
* Fastan gör att man fokuserar på det spirituella och minskar vår fokus på det materialistiska.
* Fasta gottgör för ens synder och kan ge stora belöningar.
* Fastan är en del av en stark spirituell och psykisk förnyelse.
* Fastan får oss att medverka på viktiga spirituella och religiösa event.