Duaa (åkallelser) för månaden Ramadan

Konvertithjälpen vill tipsa om en mycket användbar sida! Vackra åkallelser samlade på en plats, en för var dag av månaden Ramadan. Den dagliga åkallelsen/duaa står på arabiska men så finns även en översättning samt förklaring till den.

Ta mig till Duaa.se Ramadan Special >>

Ett utdrag för den 20:e dagen av månaden Ramadan:

”O Allah, öppna för mig i den paradisets dörrar och stäng från mig i den helvetesldens dörrar…”

Vi ber Gud att öppna Sitt paradis dörrar för oss, vilket i själva verket innebär att vi ber Gud rena oss från alla synder och öka våra goda handlingar, eftersom en syndig som inte har goda handlingar får inte inträda paradiset. Det innebär även att vi ber Gud hjälpa oss leva med fromhet och syndfri på ett sätt som gör att vi kan inträda paradiset från vilken av dess dörrar som vi önskar.

Man måste bli renad innan man kan träda in i Guds paradis; genom tawba, tålamod i prövningar och sjukdom, svårighet vid döden eller straff efter döden i barzakh. Varje av dessa kan delvis fungera som ett renande för människan så hon slipper det eviga straffet. Varje av dem är svårare än sin föregående så hellre få sina synder förlåtna genom tawba än att låta det gå så långt så det kommer till annat. Och helst av allt att inte synda från första början för det finns ingen garanti att man ens får chans att göra tawba; så som Amir al-Mo’menin Imam Ali(A) säger är det svårare att göra tawba än att låta bli synd.” Läs mer >>